Inschrijvingen nieuwe school in volle gang

 

20130523 Foto persberichtDe inschrijvingen voor de nieuwe school in Overbetuwe zijn in volle gang. Nu al kan met zekerheid gesteld worden dat ruim 40 leerlingen op 1 augustus 2014 hun eerste stappen op de nieuwe locatie zullen zetten, weet directeur Maaike van Mourik te vertellen. ‘Met het zorgvuldige aannamebeleid dat we hanteren is dit aantal bijzonder te noemen.’ Daarnaast draaien nu 15 ‘kijkkinderen’ mee en zijn er tientallen belangstellenden die interesse tonen.

‘Er is vraag naar andere vormen van onderwijs’, aldus de directeur. Met Democratisch Onderwijs biedt De vallei een innovatieve aanvulling op het bestaande onderwijsaanbod in de regio. Op een democratische school zijn leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces en geven zij samen met hun coach vorm aan hun leerwensen. Elk kind doorloopt zo zijn eigen unieke ontwikkeling.

Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Naast basisvaardigheden als lezen, schrijven en rekenen, leren kinderen ook met elkaar beslissingen te nemen, budgetbeheersing en organisatievaardigheden.

De huidige particuliere school gaat per in 2014 verder als een school met overheidsbekostiging. De Vallei heeft zich de afgelopen 8 jaar bewezen als een vernieuwende school met veel persoonlijke aandacht. Het concept richt zich op het stimuleren van leerlingen datgene te leren wat het wil leren, gebaseerd op aanleg, interesses, behoefte en de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt.

Met een uitstekend rapport van de onderwijsinspectie op zak, ziet De Vallei de uitdaging om ook in de gemeente Overbetuwe kwalitatief vernieuwend onderwijs neer te zetten, met vertrouwen te tegemoet.

Vrijdag 7 juni is iedereen van 14.00 – 17.00 welkom op de Open Dag aan de Groeneweg 12 in Renkum. Vanwege de grote belangstelling is er op maandag 24 juni van 20.00 tot 22.00 ook een informatieavond georganiseerd.

De Happy Kids weken in Wageningen is nóg een mogelijkheid om met Democratisch Onderwijs kennis te maken. Zaterdag 1 juni staat de avond namelijk in het teken van Democratisch Onderwijs. De avond wordt mede invulling gegeven door een leerling en oud-leerling van de school. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie