Bastiaan…

 

Schermafbeelding 2014-11-11 om 13.36.33Mijn naam is Bastiaan Nijhof en ik ben onlangs tot mijn grote vreugde aangesteld als leerkracht op de Vallei. Ik werk op maandag, donderdag en vrijdag en ik stel me hier graag even voor.

Ik ben 42 jaar, vader van twee kinderen, Ties en Mats van 10 en 7 jaar en ik woon met hen en hun moeder in Nijmegen. Mijn hobby’s zijn muziekmaken en tennis.

Na de Pabo heb ik geruime tijd in het regulier onderwijs gewerkt en dat vond ik meestal heel leuk om te doen. Wat ik echter vaak miste, was de vrijheid voor kinderen om hun eigen leerweg te bepalen. Ik heb altijd reuze mijn best gedaan om echte betrokkenheid te creëren in mijn klassen, maar zowel de leerdoelen die ik met kinderen moest behalen als de sfeer van discipline die er op veel reguliere scholen heerst, maakten dat bijna onmogelijk. Wat lukte, was dat dat kinderen braaf opletten, enthousiast meededen en het ‘leuk’ vonden bij mij in de klas, maar dat voelde toch niet als genoeg. Ik wilde dat ze zich zelf verantwoordelijk voelden voor hun ontwikkeling, maar ik heb gemerkt dat dat niet lukt als je altijd moet doen wat een ander je opdraagt.

Wat ik vond op mijn zoektocht naar goed onderwijs, was knap vakmanschap, maar altijd in een omgeving die niet geschikt leek voor kinderen om zich echt te ontwikkelen.

Totdat ik de tip kreeg om eens op de Vallei te gaan kijken. En dat heb ik gedaan. Ik ben vorig schooljaar een keer of zes op bezoek geweest in Renkum en ben daar heel enthousiast geworden. En toen de vacature voorbij kwam, heb ik daar vol overtuiging op gereageerd.

Ik hoop met allerlei lessen, liedjes, spelletjes en vooral door in te spelen op wensen en leervragen van kinderen, de komende jaren van waarde te zijn voor het onderwijs op de Vallei.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord