Boek: Leren? Natuurlijk!

Wat is een schoolvergadering? Hoe leren kinderen op een Democratische school? Dit boek behandelt al deze vragen én meer. Het gaat uitgebreid in op theorie en praktijk van Democratisch Onderwijs op onze school. Er zijn veel bijdragen van ouders, kinderen en begeleiders waardoor je een goed en compleet beeld krijgt. Een aanrader voor geïnteresseerde ouders, voor onderwijsprofessionals, initiatief groepen van startende scholen, pabo-studenten en voor iedereen die vernieuwend onderwijs een warm hart toedraagt.

IndexBoek Leren? Natuurlijk!

– Het doel van onderwijs;

– Spelen en het belang ervan;

– Structuur en sturing;

– Communiceren

– Democratie;

– Veiligheid;

– Resultaten

Recensies

Onderwijs blogger Ilja van Bemmel van Vrij-natuurlijk zegt erover:
“Dit boek is een nieuw standaard werk over democratisch onderwijs in Nederland. Het geeft een beeld waarin alle democratische scholen zich kunnen herkennen. En het slaat de noodzakelijke brug naar het publiek dat nog geen kennis heeft van dit onderwijs en doet dit op overtuigende wijze. Een aanrader!” 

Arbeidsmarktdeskundige en blogger Anke Wiersma zegt erover:
Volledig ontroerd heb ik haar boek gelezen. Wat een bevlogen mens, wat een daadkracht en wat een prachtig ideaal. Als dit werkelijk plaatsvindt daar in Renkum, dan wil ik ook op die school leren. We mochten langskomen. Alles wat in haar boek staat, is vertaald naar de kleine school in Renkum.” 

Bestellen?

Stuur een mailtje naar Maaike om voor €20,00 (incl. porto) het boek thuis bezorgd te krijgen. De opbrengst komt volledig ten goede -via de schoolkring- aan de kinderen. Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen afweten van Democratisch Onderwijs, kun je het ook gratis downloaden.

Leren? Natuurlijk!

 

Leren? Natuurlijk!

Auteur: Maaike van Mourik

Uitgever: DBB special product, Wageningen
ISNB/EAN: 978-90-78603-04-7