Huisvesting basisschool De Vallei nog niet rond

 

In de Gelderlander van 29 juni wordt gesteld dat Democratische basisschool De Vallei, gevestigd aan de Fazantstraat 2 in Driel, de gemeente Overbetuwe uitzonderlijk veel geld zou kosten omdat leerlingen niet in Overbetuwe wonen, waardoor de gemeente geen budget van het Rijk krijgt. “Deze financiering klopt niet. Dit is ons als gemeente overkomen”, aldus onderwijswethouder Ron van Hoeven

Lees verder…

Vacature

De Basisschool is op zoek naar MAN-kracht. De vacature is bedoeld voor iemand die de visie van Democratisch Onderwijs ondersteunt en krachtig mee wil bouwen aan de school. De vacature is hieronder te bekijken. Verschijnt hij niet in je browser, dan kun je hem ook hier bekijken (of doorsturen).

Lees verder…

Informatie wachtlijst 2017

 

De Vallei is de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Op 1 oktober 2014 hadden wij 70 leerlingen, op 1 oktober 2015: 152 leerlingen en na de zomervakantie starten er 200 leerlingen. Met het aantonen van dit aantal op 1 oktober hebben we officieel de stichtingsnorm gehaald waarmee ons voortbestaan is gegarandeerd.

Lees verder…

Trots op inspectierapport

Vandaag hebben we het definitieve rapport met de bevindingen van het kwaliteitsonderzoek opgestuurd gekregen. En wij zijn er maar wát trots op! De inspectie heeft 8 maart 2016 een bezoek aan De Vallei gebracht. Zij hebben met een open houding en kritische blik ons didactisch en pedagogisch handelen bekeken en beoordeeld. We zien het oordeel als een waardering voor de inzet van het hele team en als aanmoediging voor verdere verbetering.

Lees verder…

Democratisch paasontbijt

Op een democratische school organiseren kinderen zelf hun paasontbijt.

Het was een gezellig gezicht. Verspreid aan tafels in de school zag je kinderen van verschillende leeftijden aan vrolijk gedekte tafels zitten. Het zag er goed geregeld uit -en dat was het ook-, maar daar was heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan. Lees verder…

 

Pinterest

Basisschool De Vallei
Fazantstraat 2
6665 AX Driel
026 – 7370308