De mensen

Bij een vernieuwende school hoort een krachtig team. Ieder van ons werkt met grote betrokkenheid en bevlogenheid. Multi-disciplinair zijn we ook, want naast alle gangbare vakken van de basisschool zijn we ook op andere gebieden, voedingsleer, yoga en literair- en creatief schrijven gespecialiseerd. Dit zorgt ervoor dat we vanuit verschillende gezichtspunten naar de ontwikkeling van kinderen kijken. Het team is holacratisch georganiseerd, met wekelijkse rol- en werkoverleggen. 

 

Op De Vallei hebben we van alles: leerkrachten, pedagogisch werkers, een Intern Begeleider, een Pedagoog, een directeur en een P&O-er. Regelmatig wordt onze school verrijkt met vrijwilligers en stagiaires. Daarnaast hebben we een archiefkast vol met talenten die we kunnen bellen. Deze ‘experts van buiten’ kunnen uitgenodigd worden door de kinderen om speciale lessen te geven. Ook ouders zien we graag een workshop verzorgen. We zetten onze lessen gedifferentieerd in met verschillende leer- en werkvormen. We stellen ons aan je voor (op alfabetische volgorde). 

 

 

 

Dit zijn we:Bastiaan

Bastiaan Nijhof

Nadat hij jarenlang op bso en (klassikaal gerichte) scholen had gewerkt, kwam in 2013 de Vallei op zijn pad. Bastiaan is sterk in het creëren van betrokkenheid bij kinderen en ziet graag dat kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen ontwikkeling. Met lessen, kringspelen, gitaar en liedjes speelt hij in op spontane wensen en leervragen.

 

 

 

Chantal RonckenChantal

Chantal woont met haar man en twee kinderen in Heteren. Ze heeft jarenlang van alles (écht van alles) gedaan als vrijwilliger en o.a. een plusgroep opgezet. Op zoek naar een vernieuwingsschool kwam ze in september 2014 bij de Vallei en heeft ze haar afstudeerstage op De Vallei volbracht. Chantal is goed in het verbinden van vakkennis. Ze is van nature heel nieuwsgierig en weet in haar lessen de kinderen continue geboeid te houden.

 

 

Dorothe Volckmann (BHV* ) Twitter Dorothé Volckmann  Pinteresticoon LinkedIn

Dorothe

Als trotse Rotterdammer studeerde ze Personeel & Organisatie. Na een tijd in het bedrijfsleven maakte ze de overstap naar het onderwijs en behaalde ze haar pabo diploma. Sinds 2010 is ze verbonden aan de Vallei en wil ze een bijdrage leveren aan de vrije en eigenzinnige ontwikkeling van kinderen. Ze doet graag waar ze goed in is: structuur aanbrengen, visie vormgeven, schrijven en ‘dingen’ bedenken. Wat feitelijk neerkomt op een boel PR en communicatie.

 

 

Esther Snelders (BHV*) Icoon FacebookLinkedInPinteresticoon

Esther

Ze werkte al jarenlang afwisselend in de zorg en in het onderwijs. Sinds de start in 2005 vindt ze in de Vallei wat ze zocht; een plek waar mensen samen leven en leren, met ruimte en voor behoud van ieders integriteit. Een plek waar ze zelf ook mag leren, c.q. loslaten. De Vallei draagt in haar ogen bij aan een plek waar de kwaliteit van iedere betrokkene in de maatschappij daadwerkelijk iets toevoegt.

 

Schermafbeelding 2015-08-29 om 12.45.51Jeroen de Bos

Jeroen heeft na het behalen van zijn SPW, 7 jaar gewerkt bij een bso en een kinderdagverblijf. Jeroen is een echte doener. Hij houdt van bordspelletjes spelen, wandelen in de natuur, reizen, tuinieren en koken. Illustreren kan hij als geen ander.

 

 

 

 

 

 

 

Jolien Pollet  Icoon twitter Pinteresticoon LinkedIn

Jolien Pollet

Jolien woont in Arnhem. Het is vooral de combinatie van het werken met de kinderen en het werken achter de schermen die het voor haar zo briljant maakt. Na haar studie Personeel & Organisatie ging ze door met Pedagogiek. Door binnen te lopen bij De Vallei viel er voor haar een boel op zijn plaats. In 2009 rondde ze haar afstudeerstage bij de Vallei af. Ze specialiseert zich steeds meer als IB-er en is verantwoordelijk voor de zorgstructuur op school.

 

 

Katrin Brait (BHV*) Icoon Facebook LinkedIn

Katrin Brait

Katrin is van oorsprong Oostenrijkse. Een uitwisselingsprogramma via de Weense Pabo bracht haar naar Nederland. Deze opleiding maakte ze af en haalde een Nederlandse lesbevoegdheid. Sinds 2011 geniet ze samen van het ‘school maken’. Ze vindt het geweldig om leerprocessen te observeren en te begeleiden en daarbij uit te zoeken wat iemands passie of drijfveer is. Haar passie is duidelijk. Paarden en natuur.

 

Linda van Gelder

Linda van Gelder

Na haar studie International Management & Consultancy met cross cultural studies & Sustainable Development als specialisatie heeft ze in India en Nepal gewerkt. Terug in Amsterdam gaf ze Engelse les op de weekendschool en ondervond dat deze gepersonaliseerde vorm van onderwijs goed bij haar paste. Als (inmiddels) moeder en 4e jaars Montessori PABO-student heeft ze opnieuw een tijd in het buitenland gewerkt. Terug in Nederland was de keuze voor Democratisch Onderwijs duidelijk.

 

 

 

Maaike van Mourik   Icoon Facebook LinkedIn

Maaike van Mourik

Maaike heeft biologie gestudeerd in Wageningen. Zij startte haar kunstenaarsbedrijf en maakte in opdracht muurschilderingen, illustraties, websites en reclamemateriaal. Na de geboorte van haar kinderen ging zij zich met onderwijs bemoeien nam in 2005 het initiatief De Vallei op te zetten. Ze is nu ruim 10 jaar directeur.

 

ReinoekaReinoeka van Nugteren

Toen Reinoeka in 2012 de Vallei in Renkum binnenstapte wist ze het zeker; ‘hier hoor ik’. Vijftien jaar heeft ze in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt. Toen ze eenmaal het ‘reguliere’ durfde los te laten, kwam er ruimte voor democratisch onderwijs. Op deze school kunnen kinderen zijn wie ze zijn en vertrouwd raken met het voelen wat ze nodig hebben, zodat ze daar later niet meer naar op zoek hoeven gaan. Vandaar dat mijn kinderen hier ook op school zitten.

 

Rollen binnen Holacracy: Facilitator PO cirkel, projecten, sociale veiligheid, Lief & Leed, leeromgeving, kleuteropperhoofd en coach.

 

 

 

 

 

 

*| BHV = Bedrijfshulpverlening, levensreddende hulp (EHBO), brand blussen en ontruiming.

De Vallei valt onder: Stichting Democratisch Onderwijs. De stichting heeft een bestuur en een Raad van Toezicht.

Pinterest

Basisschool De Vallei
Fazantstraat 2
6665 AX Driel
026 – 7370308